5. Βοηθητικά σκαλοπάτια για κατοικίδια

Βοηθητικά σκαλοπάτια για κατοικίδια που έχουν θέματα υγείας όπως αρθριτικά, οστεοαρθρίτιδα ή είναι ηλικιωμένα ή μικρόσωμα. Τοποθετούνται δίπλα στο κρεβάτι ή στον καναπέ όπου ανεβαίνουν τα κατοικίδια.

Η βοηθητική σκαλίτσα κατασκευάζεται σύμφωνα με το ύψος του κρεβατιού και το μέγεθος του σκύλου (βάρος, ύψος). Υπάρχει ποικιλία χρωμάτων ξύλου για να συνδυαστούν με τα υπόλοιπα έπιπλα του δωματίου.

DSC02795

 

DSC02797

 

DSC02799

 

DSC02802


6 σκέψεις σχετικά με το “5. Βοηθητικά σκαλοπάτια για κατοικίδια

  1. Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορείτε να κάνετε σκαλοπάτια ύψος 46-47 εκατοστά. Και τιμή παρακαλώ. Το θέλω για το σκυλάκι μου για να ανεβαίνει πάνω στο κρεβάτι μάς

    Μου αρέσει!

    1. Όλα μας τα έπιπλα κατασκευάζονται σε όποια διάσταση επιθυμείτε. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 210 5817170. Σας ευχαριστούμε.

      Μου αρέσει!

    1. Δυστυχώς όχι. Κατασκευαστικά θα μπορούσαμε, αλλά δεν θα ήταν λειτουργική και πρακτική μια τέτοια κατασκευή διότι εμείς δουλεύουμε με ξύλο. Μια ράμπα ξύλινη θα ήταν κάπως βαριά. Εσείς εφόσον θέλετε ράμπα αναδιπλούμενη πιθανότατα την χρειάζεστε για να την μεταφέρετε συνεχώς. Επιπλέον, το βασικότερο μειονέκτημα που μας αποτρέπει να την κατασκευάσουμε, αφορά την ασφάλεια του σκύλου. Το ξύλο γλιστράει και η ράμπα με την καθοδική της κατάσταση θα ήταν επικίνδυνη για την υγεία του σκύλου. Να γλιστρήσει και να πέσει. Πόσο μάλλον αν έχει ήδη πρόβλημα στις αρθρώσεις του! Θα τραυματιζόταν ακόμα περισσότερο. Ακόμα και μοκέτα να προσθέτατε πάνω στην ράμπα, πάλι εξαιτίας της καθοδικής της πορείας δεν θα εξασφαλίζατε την ασφάλεια του σκύλου σας. Και τα σκαλοπάτια που κατασκευάζουμε είναι ξύλινα αλλά είναι ίσια με ευθεία κατεύθυνση και γι’ αυτό είναι ασφαλή. Τέλος, ένα άλλο μειονέκτημα στην αναδιπλούμενη ράμπα από ξύλο είναι οι ενώσεις στα σημεία που θα διπλώνεται. Υπάρχει πιθανότητα με το βάρος του σκύλου, αν θα πατήσει στο σημείο των ενώσεων να διπλώσει κάτι που θα προκαλούσε τραυματισμό στο σκυλάκι.
      Αυτό που μπορούμε να προτείνουμε από την μεριά μας, αν δεν σας βολεύουν τα σκαλοπάτια, είναι να βρείτε ράμπα από πλαστικό υλικό ή αλουμίνιο με τηλεσκοπικούς οδηγούς στο πλάι ή μια κατασκευή παρόμοια.

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε